Fotowedstrijd Rotterdam

Geplaatst op

Momenteel loopt er een fotowedstrijd over Rotterdam met als thema ‘Rotterdam, Maasstad en haar rivier’. Iedereen ouder dan 16 jaar kan deelnemen. Er zijn 6 categorieën en de deelnemers mogen maximaal 12 foto’s in sturen verdeeld over een of meerdere categorieën. De wedstrijd loopt van 1 augustus t/m 31 oktober.

Een leuk thema en omdat ik veel in Rotterdam fotografeer is het niet meer dan logisch dat ik mee doe. Inmiddels heb ik 4 foto’s ingestuurd hiervan zijn er al twee op Instagram gedeeld waarvan één ook op het facebookaccount van de wedstrijdorganisatie.

Afgelopen vrijdag is er uit de in augustus ingezonden foto’s een selectie bekend gemaakt met de eerste 24 foto’s die gaan meedingen naar de hoofdprijs. Tot mijn grote vreugde staat mijn naam ook in het rijtje, en tot mijn verassing is de keuze gevallen op een derde foto.

De genomineerde foto heb ik gemaakt tijdens de lenstafette van Zoom, hierover binnenkort meer. Ik heb erg getwijfeld om de foto in te sturen, hij is niet overal superscherp. Voor de foto heb ik bewust gebruik gemaakt van een effect wat optreedt bij een telelens. Het beeld wordt in elkaar gedrukt waardoor dingen op de achtergrond dichterbij lijken. Het vertrekkende cruiseschip lijkt nu bijna tegen de kade aan te liggen.

Ik ben erg blij met deze nominatie omdat de foto door een vakjury is gekozen en het niet “een hoeveel mensen kan jij op je foto laten stemmen” wedstrijd is. De overige finalisten zijn veelal professionele fotografen al dan niet afgestudeerd aan een fotoacademie. Dat maakt het voor mij nu al dat ik me een winnaar voel!

Ik mag nog 8 foto’s insturen, nog wat werk te doen dus en wie weet…

Mijn foto heeft de selectie van 36 beste foto’s gehaald en is prachtig afgedrukt voor de expositie welke onder andere te zien is geweest in verhalenhuis Belvedere en het Atrium van De Rotterdam

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.