Amsterdamse Waterleiding Damherten

Geplaatst op

Afgelopen week eindelijk eens naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen geweest. Een natuur en waterwingebied tussen Noordwijk en Zandvoort. Het gebied staat onder fotografen bekend om de gemakkelijk benaderbare vossen en damherten. We gingen om te wandelen, maar natuurijk moest ook de camera mee, want het is altijd leuk als je wat wild vast kunt leggen.

Een van de vele groepen damherten

Op basis van mijn ervaring in de dierentuin heb ik er voor gekozen mijn Sigma 70-200mm lens mee te nemen.  Dit is een licht sterke macrolens waardoor hij geschik om het wild wat dichterbij te halen én de kleine beestje of plantje wat groter te maken.

Rode Heide libel in de zon

We gingen om te wandelen en zijn niet op zoek gegaan naar de vossen. De damherten waren niet te missen. Die stonden bij wijze van spreken bij de ingang kaartjes te knippen. Ondanks dat ze redelijk tam zijn blijft het bijzonder om deze grote beesten alleen of in groepjes te zien. Je kan ze goed benaderen, maar als je te dicht bijkomt kiezen ze toch te hazenpad.

Even snel voorbij sprinten

Gezien de grote aantallen zou overwogen kunnen worden de naam van het gebied te wijzigen van Amsterdamse Waterleiding Duinen naar Amsterdamse Waterleiding Damherten. Er schijnen er zo’n 3.300 rond te lopen, te veel. Dit aantal moet worden teruggebracht naar ongeveer 1.000.

Twee Reebruine ogen

De AWD is een mooi en groot gebied waar je heerlijk kunt ronddwalen. Het is de moeite van een bezoek meer dan waard en ik zal zeker nog een keer terug gaan om de te kijken of ik ook de vossen op de gevoelige plaat vast kan leggen. Voor nu zijn het voornamelijk… damherten.

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.