Terugblik 2016

Geplaatst op
The New World

Nu het jaar er op zit is het tijd om terug te kijken. In 2016 ben ik wat meer serieus met de fotografie bezig geweest en het is een mooi jaar om op terug te kijken. Een van de dingen die ik me had voorgenomen was om iedere dag een foto op Instagram te plaatsen. Dat is gelukt! Een aantal van mijn foto’s zijn door anderen gedeeld en het aantal volgers is ruim verdrievoudigd tot ongeveer 300. Hieronder mijn beste negen Instagram posts van 2016, op basis van het aantal likes op mijn eigen account. Bedankt iedereen!

Best Nine Instagram 2016 Henri van Avezaath

Een aantal posts zijn ook door anderen gedeeld met hun volgers. Dat blijft altijd bijzonder die waardering. Zo kreeg een foto die niet in bovenstaand lijstje staat maar wel op Facebook is gedeeld daar zelfs 1400 likes. En wat leuk zijn dan die reacties. Supertrots hierop. Later in het jaar kreeg ik ook nog een berichtje dat diezelfde foto via Werk aan de Muur verkocht was. Hieronder staat hij nog een keer. De Koningsdam die zich lijkt te verstoppen achter het World Port Center met op de voorgrond het oude hoofdkantoor van de Holland America Lijn: Hotel New York.

Hotel New York
Hotel New York en de Koningsdam

Fotografie levert ook leuke contacten op. Zo heb ik tijdens verschillende photowalks andere fotografen ontmoet. Dit waren dit mooie gelegenheden om je werk te benchmarken, maar ook om te zien wat zijn uit die identieke situatie hebben gehaald. Het hoogtepunt was echter de onderscheiding die ik kreeg van prins Jeroen de 1e voor de foto die ik van hem had gemaakt tijdens de optocht in Delft.

Carnaval Delf 2016
Voormalig prins Jeroen de 1e belhamel de 17e 2015-2016

Dit jaar ook de eerste ervaringen met studiofotografie opgedaan tijdens twee workshops die ik gewonnen had. In de nieuwe studio van Clayton Vaals oefenden we modelfotografie en kregen we een korte introductie in de mogelijkheden van de belichting. Later volgde nog een workshop Low Key bij Roel de Rooij thuis. Heren bedankt voor de leuke en leerzame ervaringen die me hebben doen besluiten om zelf ook een setje flitslampen aan te schaffen en thuis te gaan oefenen.

Al met al op fotografie vlak een geslaagd jaar en dan rest natuurlijk de vraag wat is mijn favoriet van het afgelopen jaar. Een moeilijke vraag. De foto’s die ik zelf het meest geslaagd vond laten een bekende plek zien, maar dan vanuit een “nieuw” standpunt.

De foto boven aan dit blog bijvoorbeeld: de kop van Zuid vanaf de Willemskade, bij het Wereldmuseum met een stukje kade op de voorgrond. De omstandigheden waren perfect: volle maan, laag water en een paar mooie wolken. Of hieronder de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam tijdens een koude januari avond. Laten we op deze twee houden.

Op naar 2017, opzoek naar nieuwe mooie beelden!

amsterdam-1-van-1-13-january-2016
Oudezijds Voorburgwal

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.