Henri van Avezaath Photography

Met mijn foto's en verhalen wil ik je de wereld laten zien zoals ik die zie door mijn camera.

Peter Lindbergh in de Kunsthal

Momenteel loopt de tentoonstelling Peter Lindbergh: a different vision on fashion photography in de Kunsthal te Rotterdam. Een inspirerende, indrukwekkende en goed opgezette expositie.

Supermodels

Supermodels

Peter Lindbergh is een van de beeldbepalende modefotografen van de afgelopen 40 jaar. De tentoonstelling behandelt verschillende thema’s in zijn werk, beginnend met de Supermodellen. Dit nieuwe fenomeen werd definitief gelanceerd na zijn cover op de Vogue van januari 1990. Zelf ziet hij zijn white shirts serie, waar de foto hiernaast uit komt, als de echte start. Een groep je modellen dat bakken met geld verdiende en waarvan iedereen de naam kende.

Mode ontwerpers

Modeontwerpers

Van Supermodellen is het een kleine stap naar de mode ontwerpers. Lindbergh heeft met vrijwel alle bekende namen samengewerkt, wat aangeeft hoe gezichtsbepalend hij is geweest voor de modefotografie in de jaren ’90.

Een groot aantal van zijn foto’s zijn levensgroot uitvergroot en wat hierbij opvalt dat ze niet altijd even scherp zijn en sommige zelf helemaal niet. Dit is typerend voor zijn werk, hij laat de geportretteerden zien zoals ze zijn, zonder opsmuk. Of zoals hij zelf zegt: ‘Als je de mode en de kunstgrepen wegneemt, dan zie je de echte persoon.’

Die echte persoon weet hij ook goed over te brengen in de serie Iconen. In de zaal hangen een aantal portretten van bekende sterren die je soms niet direct herkent; au naturel en uit hun rol als superster.

De Doka

De Doka

Andere thema’s die in de tentoonstelling aan bod komen zijn Zeitgeist, Dans, het onbekende, Witte doek, Iconen en de Doka. De doka vond ik zelf zeer geslaagd wat betreft opzet. Een kleine ruimte met overal foto’s aan de muren en aan lijnen door de kamer.

De laatste zaal was de Rotterdam Gallery, met beelden uit de shoot gedaan in de Rotterdamse haven met Lara Stone en Elisa Hupkes. Hier was ook een selfiespot waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt door de aanwezige scholieren. En zelf wilde ik natuurlijk ook met de dames op de foto voor ik naar huis ging.

Selfie tme

Selfie time

De tentoonstelling loopt nog tot en met 12 februari 2017 en is zeker een aanrader, wat ook geldt voor de tentoonstelling ‘Making Africa’  in hal 1.

De foto’s zijn in RAW-formaat gemaakt met de camera van mijn Huawei P9 telefoon en nabewerkt met Lightroom online.

Share This:

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Henri van Avezaath Photography

Thema door Anders Norén