Darmstadt

Geplaatst op

Een zakenreis is een mooie gelegenheid om eens wat foto’s op een andere locatie te maken, tenminste als het programma dat toe laat. Deze reis ging naar Darmstadt. Ik had vooraf gekeken of er nog wat interessants te zien was, zodat ik alvast wat potentiële onderwerpen had.

Darmstadt Hauptbahnhof
Darmstadt Hauptbahnhof

Het hotel waar we verbleven lag pal naast het centraal station en dat zag er best goed uit toen we er langs reden. Mooi want er stond voor die avond nog een diner op het programma, dus veel tijd om te fotograferen zou er niet over zijn.

4Cani Darmstadt
4Cani Darmstadt

Het mooie licht hadden we al onderweg gehad en donkerder dan donker wordt het niet. Ik had mer er bij neergelegd dat het zwarte luchten zouden worden met wellicht overheersende verlichting. De meest interessante bezienswaardigheden lagen aan de andere kant van de stad en gezien de lange reis had ik geen zin meer om nog een keer in de auto te stappen. Rondom het hotel was naast het station gelukkig nog voldoende te zien.

Kinopolis Darmstadt
Kinopolis Darmstadt

Direct naast het station zat een restaurant van 4cani wat mooi verlicht was. Ik heb hier een HDR opname van gemaakt, omdat de gevel erg fel was verlicht in contrast met de rest van de omgeving. Maar een grotere uitdaging was de kleur van het licht. Dit veranderde steeds. Ik had dus drie foto’s met telkens een andere kleurtint. Dit is echter tijdens het samenvoegen weer goed gekomen zoals boven te zien.

Tegenover het station zat nog een mooi verlichte Kinopolis bioscoop en iets verder op een all-you-can-eat Chinees waar de kleuren van afspatten. Deze mochten ook nog op de foto en toen was het, zoals ze in Duitsland zeggen, Feierabend.

Chinese Restaurant
Chinese Restaurant

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.