Photo Walk Amsterdam

Geplaatst op

Op 1 oktober was de jaarlijkse World Wide Photo Walk van Scott Kelby. In Nederland werden meerder wandelingen georganiseerd en ik besloot me aan te sluiten bij de wandeling in Amsterdam, mede omdat deze gehost werd door Frank Doorhof.

Het zou een wandeling over de Wallen worden waarbij we foto’s zouden maken van het dagelijkse leven; straatfotografie. In een stad als Amsterdam is er voldoende materiaal voorhanden dus dat moest wel lukken.

Bachelors and Hookers
Bachelors and Hookers

Ik had al snel door dat ik mijn statief tijdens de wandeling niet zou gaan gebruiken. Het wandeltempo was te hoog en je moet het vaak van het moment hebben. Ook mijn Sigma 10-20mm lens waarmee de eerste twee foto’s zijn gemaakt was niet ideaal. Dus de Sigma 24-70mm er op.

Hang Loose
Hang Loose

Met deze lens had ik een beter zoom bereik, maar ook de mogelijkheid om een portret te schieten. Je moet dan wel je schroom overwinnen om mensen op straat aan te spreken en te vragen of je een foto mag maken. Met deze Poolse toerist raakte ik aan de praat en hij vond het prima om te poseren.

Windows shopping or shooping window?
Window shopping or shopping window?

In de straatfotografie ga je op zoek naar opvallende situaties en dan is het zaak snel af te drukken. Het moment is zo voorbij of er loopt iemand voor je lens. Hierboven bijvoorbeeld, waarom staat die man met een beker met fruit in zijn hand het andere fruit bekijken. Is zijn beker vol genoeg of staat hij te wachten op iemand bij de kassa?

Who's that girl?
Who’s that girl?

Zwart wit wordt vaak gebruikt in de straatfotografie. Ik heb het hier toegepast om het onderwerp (Anne Frank dit twittert) er beter uit te laten komen. Twee meisjes stonde haar afbeelding te bestuderen en een andere deelneemster aan de wandeling ging er foto van maken. De drie hebben niets met elkaar te maken, maar door de foto lijkt het of ze bij elkaar horen en ontstaat er een verhaal.

Anything goes at this crazy market
Anything goes at this crazy market

De wandeling ging richting Waterlooplein en Frank adviseerde ons goed op de spullen te letten: “als je niet oplet kun je het verderop terug kopen”. De kleurrijke rommelmarkt is altijd druk en levert genoeg materiaal op voor de deelnemers.

Shooting stars
Shooting stars

Humoristische situaties leveren ook vaak leuke foto’s op. Hiernaast zie je Frank die zijn vrouw op de foto zet en zij die hem filmt voor zijn vlog. Alles onder het toeziend oog van het aangepaste verkeersbord, wat ik bewust in kleur heb gelaten om de aandacht er op te vestigen.

It's a dad's life
It’s a dad’s life

En soms moet je goed kijken. Eerst dacht ik dat het een rugdrager was, maar het bleek een pop in een rugzak te zijn. Herkenbaar: de pop moet mee, maar uiteindelijk mag papa of mama er mee rondlopen. “Pop moet dan wel kunnen rondkijken papa!”.

Uiteindelijk komt aan alles een einde, de deelnemers namen afscheid van elkaar en eenieder ging weer zijn eigen weg. De foto’s zouden we delen in een Flickr groep, zodat we elkaars werk konden bewonderen. Ik ging nog even terug naar het Damrak om mijn 10-20mm lens en statief aan het werk te zetten. Met mijn ND-filter wilde ik nog wat foto’s waarbij de wolken er uitgewaaierd op staan.

Damrak long exposure
Damrak long exposure

Onder het genot van een Latte Macchiato Carmel bij Starbucks maakte ik de eerste selectie om daarnav ia Nemo naar huis te gaan, een leuke ervaring en een aantal mooie foto’s rijker.

Alle foto’s die ik gemaakt heb tijdens de wandeling kun je vinden in mijn Flickr album: Amsterdam Photo Walk 2016

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.