Fine Art Portret Fotografie

Geplaatst op

Tijdens de Fotofair gaf Carola Kayen-Mouthaan een masterclass fine art fotografie. Ze had een drietal modellen meegenomen, die steeds in een andere setting gefotografeerd konden worden. De styling was creatief en leverde een aantal bijzondere plaatjes op. De les die ik mee naar huis heb genomen, is dat de fine art foto niet op de set wordt gemaakt, maar in fotoshop.

Fine art is een beetje een containerbegrip geworden. Dit komt mede doordat de definitie vrij ruim is. In het kort gaat het om een foto of serie van foto’s die een bepaalde visie uitdragen. Dit hoeft trouwens niet persé een portret te zijn. Ik denk echter, dat samen met mij, de meeste mensen fine art fotografie direct linken aan portretfotografie. Styling is dan een belangrijk onderdeel van je concept en dat zat vandaag wel goed. Van dromerig, naar Peaky Blinders naar een Alice in Wonderland, het passeerde allemaal de revue.

Hieronder het resultaat en mijn pogingen om doormiddel van fotoshop meer context toe te voegen. Met complimenten aan de modellen Anne van Oers, Jan Weijsters en Melanie Mouthaan. Zij hadden het op deze benauwde warme dag het niet altijd even gemakkelijk.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.