Erwin Olaf

Geplaatst op

De overzichtstentoonstelling van Erwin Olaf in het Gemeente Museum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag was een eerbetoon aan een van Nederlands bekendste fotografen. Ter ere van zijn zestigste verjaardag komen de musea met een groots overzicht. In het fotomuseum wordt het werk uit de begin jaren getoond en in het Gemeente museum, het recentere werk en zijn installaties.

Het was een indrukkwekkende en inspirerende tentoonstelling waarin de bezoeker de ontwikkeling van Erwin Olaf zien aan de hand van zijn werk door de jaren heen. Van zij rauwe, provocerende werk uit de begintijd tot zijn gestileerde recente werk. Daarnaast zien we ook foto’s van fotografen die hem hebben geïnspireerd; Robert Mapplethorpe, Helmut Newton, Rineke Dijkstra en anderen.

Bij de tentoonstelling is ook een fotoboek verschenen, I am. Een mooi naslagwerk om nog eens terug te kijken en inspiratie op te doen voor je eigen foto’s Tentoonstelling en boek zijn wat mij betreft een absolute aanrader. Niet alleen kun je thuis nog eens nagenieten wat je gezien hebt, maar het biedt ook inspiratie om zelf met bepaalde onderwerpen aan de slag te gaan.

Share This:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.